BrittaOnAdventure

Eerste maal kamperen met mijn Peugeot J5

Op verkenning in eigen streek

Platwijers Zonhoven

Op slechts 30 km van Tongeren ligt een fantastisch natuurgebied;De Platwijers.

Natuurreservaat de platwijers

De platwijers is een natuurreservaat binnen het Vijvergebied Midden-Limburg in de Belgische provincie Limburg. Het gebied is ongeveer 100 ha groot. Het gebied bestaat uit visvijvers en weilanden. Het is gelegen tussen Zonhoven en Hasselt.

Midden in dit fantastische gebied is er een camping: Heidestrand.

Gratis parkeren met de camper

Mijn Park4night app geeft aan dat je er gratis op de parking kan staan voor een overnachting.

Eerste maal op stap met de camper en gelijk wild camperen. Stel dat het fout gaat dan is er nog altijd de camping. Bij aankomst een grote lege parking, dus dat is een meevaller. Parkeren met mijn huis op wielen is dus kinderspel.

Mijn huis op wielen Mijn huis op wielen

Op verkenning

Vanaf de parking eventjes zoeken naar een wandelweg en gevonden. Er staat een aanduiding 'uitkijktoren' Mijn hond 'Thea' geniet van de nieuwe geuren en geluiden, ruisend riet en watervogels. De uitkijktoren is werkelijk de moeite, maar naar boven gaan met een hond is helaas niet haalbaar.

Eten klaarmaken, een beetje rusten en nog een avondwandeling over de camping, vanaf de camping zijn er eveneens mooie wandelwegen.

natuurreservaat de platwijers Zonhoven natuurreservaat de platwijers Zonhoven

Eerste overnachting, steelt er iemand mijn fiets?

Tijd voor mijn eerste overnachting op een parking. Ben ik net aan het inslapen, begint de camper te wiebelen. Paniek, misschien is iemand mijn fiets aan het stelen. Wel naar buiten of toch maar liever niet. Ik luister en ik hoor niemand, ik val in slaap om dan tegen middernacht te ontwaken. Zou mijn fiets er nog opstaan??? Toch maar effe kijken. En ja hoor, alles is nog in orde. Tot op de dag van vandaag is het me nog steeds een raadsel waarom een camper in de late avond wiegt alsof er iemand aan de achterkant gaat aanhangen of er gewicht vanaf haalt.

Wie graag Belgisch Limburg bezoekt bekijk de volgende website eens www.visitlimburg.be

Of het natuurdomein van de platwijers : https://www.wandeleninlimburg.be/nl/routes/3377858/?lon=5.329796690202699&lat=50.971884839074676&z=14

#Wildcamping, #beginner